Nieuws

Nieuw concept Roll&Clean

Rotterdam – Stichting Bergse Plassen is al geruime tijd druk bezig met het schoonmaken én houden van de Bergse Plassen en omgeving. Na Walk&Clean is er nu ook Roll&Clean. Voor oudere buurtbewoners met scootmobiel of rollator die ook even de handen uit de mouwen willen steken.

Zwerfafval opruimen Nesselande & Zevenhuizerplas

Zondag 28 februari grote zwerfafvalactie in Nesselande en om de Zevenhuizerplas. Via walkandclean.nl kunnen deelnemers GRATIS een grijper, handschoenen en vuilniszakken bestellen. Zondag staan we vanaf 13:00 bij Brasserie Lookies waar het Walk&Clean-pakket opgehaald kan worden. Bij inlevering van een zak zwerfafval ontvangt de deelnemer een koffie ToGo of een ijsje. De Walk&Clean eindigt dan weer 17:00. Deze actie wordt georganiseerd door Brasserie Lookies, Snackbar Verhage, CuBord Signmakers, WSV Buurman en Walk&Clean Rotterdam samen met Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, Gemeente Rotterdam en NL Schoon. Inschrijven via https://walkandclean.nl/over-ons/

Enorm grote aanvraag Walk&Clean

Door de enorme (niet verwachte, wel gehoopte) aanvraag voor materialen voor Walk&Clean kon BergsePlassen.org niet meer zelf uitleveren.
BergsePlassen.org is een samenwerking aan gegaan met Peter Tuinman IJzerwaren op de Bergse Dorpsstraat 118. Peter Tuinman is de eerste “Official Distributor Walk&Clean in Rotterdam. Nieuwe enthousiasten Walk&Cleaners kunnen via BergsePlassen.org het Walk&Clean-pakket aanvragen en krijgen dan bericht wanneer hun pakket klaar ligt bij Peter Tuinman. Als dit zo doorgaat zijn de Bergse Plassen & Hillegersberg-Schiebroek straks echt zwerfafval vrij.

Walk&Clean

Na het succes van de Walk&Clean tijdens de herfstvakantie 2020, waarbij wandelaars 355 kilo vuil rond de Bergse Plassen opruimden, kunnen bewoners nu een GRATIS grijper, handschoenen en een rol vuilniszakken bestellen bij de Stichting BergsePlassen.

Door de corona maatregelen zitten we veel thuis. Ga daarom eens lekker uitwaaien en maak een wandeling door ons mooie Hillegersberg-Schiebroek. Voor de milieubewuste wandelaars onder ons stelt de stichting Bergse Plassen, samen met Gemeente Rotterdam en NL Schoon, GRATIS een grijper, handschoenen en vuilniszakken ter beschikking. Dan kun je het positieve effect van een simpel ommetje goed combineren met het ruimen van zwerfafval in deze omgeving. Houd je daarbij wel aan de basisregels van het RIVM. Schrijf je in.